Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija - obnova, umanjivanje nepravilnosti i pomlađivanje

Mikrodermoabrazija je već dugi niz godina vrlo popularan kozmetički zahvat. Ovaj bezbolan i jednostavan tretman koristi se za regeneraciju kože te kod problema s aknama, ožiljcima od akni, borama, hiperpigmentacijama i keratozama.

Mikrodermoabrazija kombinira fine abrazivne vrhove, dijamantne čestice i vakuum tehnologiju. Temelji se na snažnoj mehaničkoj eksfolijaciji pri čemu se uklanjaju odumrle stanice, a koža dobiva blistav izgled.

Nakon ciljanog uklanjanja mrtvih stanica, stimulira se snažan rast novih zdravih stanica u donjim slojevima kože. Nove stanice nakon toga odlaze u gornje slojeve, postupno obnavljajući nastala mikrooštećenja na tkivu.

Nadalje, stimulira se proizvodnja prirodnog kolagena te zatezanje i svojevrsni nekirurški lifting lica. Rezultat je čista i sjajna koža, bez crvenila i iritacija.

Ovisno o stanju kože i problematici koju želite riješiti preporučuje se napraviti od 2 do 5 tretmana u kontinuitetu. Na temelju pregleda, stanja vaše kože i vaših želja određuje se količina tretmana ili kombinacija koja daje najbolje rezultate.

Mikrodermoabrazija

Zašto se odlučiti za mikrodermoabraziju?

Razlozi za odabir tretmana mikrodermoabrazije su jednostavni i uvjerljivi:

 • bezbolan i jednostavan tretman
 • nježan i ugodan
 • odmah vidljivi rezultati koji se poboljšavaju svakim sljedećim tretmanom
 • zbog neinvazivnosti tretmana proces oporavka kože je znatno brži
 • tretmani se rade po točno određenim potrebama kože
 • dužina i učestalost ovise o individualnim potrebama.

Mikrodermoabrazija – prije i poslije

Mikrodermoabrazija se može koristiti kod različitih stanja na licu. Preporučuje se kod osoba koja koju su primijetila kožne probleme kao što su:

 • hiperpigmentacija
 • proširene pore
 • akne i ožiljci od akni
 • oštećenja od sunca
 • nejednak ten
 • bore
 • keratoze.

Ovisno o tipu lica i stanju kože upotrebljavamo i nastavke različite debljine i granulacije.

Nakon mikrodermoabrazije možete očekivati:

 • omekšavanje finih nepravilnosti te ublažavanje bora
 • zaglađivanje grube teksture kože
 • smanjenu hiperpigmentaciju
 • sjajnu i obnovljenu kožu.

Učinci mikrodermoabrazije imaju i znanstveno uporište.

Prema istraživanju objavljenom 2001. godine u znanstvenom časopisu Dermatologic Surgery mikrodermoabrazija je imala najbolji učinak za pacijente koji su imali problema s teksturom kože i nejednakom pigmentacijom.

Nadalje, prema još jednom istraživanju iz 2001. godine objavljenom u istom časopisu pokazalo se da je čak 92% pacijenata uočilo značajnu razliku u izgledu kože nakon tretmana.

Kako djeluje mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija se izvodi posebnim aparatom kojim se prelazi preko kože lica.

U našem salonu koristimo dijamantnu mikrodermoabraziju pa su stoga u nastavke aparata integrirane dijamantne čestice kojima prelazimo po koži. One nježno ljušte površinski sloj kože čime se potiče stvaranje novih stanica kože.

Dijamantna mikrodermoabrazija

Dijamantna mikrodermoabrazija temelji se na snazi dijamantnih čestica koje ljušte kožu.

Istodobno aparat stvara vakuum koji povlači te dijamantne čestice zajedno s površinskim slojem odstranjene kože. Vakuum služi i za poticanje cirkulacije lica.

Dermoabrazija i mikrodermoabrazija

Unatoč tome što mnogi smatraju da se ovdje radi o istom tretmanu oni se u potpunosti razlikuju.

Mikrodermoabrazija je bezbolan i prilično neinvazivan tretman koji uklanja odumrle stanice kože i nakon kojeg oporavaka nije potreban.

S druge strane dermoabrazija je znatno invazivnija metoda liječenja koja se izvodi pod lokalnog anestezijom. Pri dermoabraziji kirurški se odstranjuju površinski slojevi kože, ublažavaju se površinske nepravilnosti i koža se zaglađuje.

Dermoabrazija se najčešće koristi za uklanjanje sitnih bora i vidljivih ožiljaka.

Također zahtjeva duži oporavak. prva faza oporavka traje oko tjedan dana, a 6 do 8 tjedana nakon tretmana koža je vidljivo ružičaste boje.

Prije tretmana

Preporučljivo je 72 sata prije tretmana prestati koristiti kreme, losione i gelove koji u sebi sadrže glikolnu, mliječnu i retinoičnu kiselinu te sredstva za piling kože.

Tijek tretmana mikrodermoabrazije

Prvi korak tretmana je čišćenje lica od šminke i nečistoća.

Ovisno o stanju lica odabiremo nastavak odgovarajuće debljine i granulacije s kojim prelazimo preko lica.

Pažljivo “gladimo” kožu, a posebnu pažnju posvećujemo problematičnim mjestima kao što su bore oko očiju i usana, pigmentacijske fleke, ožiljci i slično.

Pri tretmanu uklanjamo površinski sloj kože sastavljen od mrtvih stanica kože. Dublji slojevi kože, dodatno se stimuliraju vakuumom, čime se potiče stvaranje kolagena.

Nakon tretmana

Važno je napomenuti da nakon tretmana odmah možete nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Preporučuje se upotreba kreme za zaštitnim faktorom i izbjegavanje izlaganja suncu prvih par dana.

Također, obratite pažnju na dnevnu brigu o koži. Njega kože mora biti nježna, a izuzetno je bitna dovoljna hidratacija kože.

U iznimnim slučajevima na licu se mogu pojaviti otok kože, crvenilo, osjetljivost na sunce i male modrice. Ako primijetite neke od navedenih nuspojava nemate razloga za brigu jer bi one trebale nestati same nakon nekoliko dana.

Koža se najčešće u potpunosti oporavi unutar tjedan dana od tretmana i tada je spremna za novi tretman.

Kome se ne preporučuje tretman?

Mikrodermoabrazija se ne savjetuje u slučaju da ste u posljednjih 6 do 12 mjeseci uzimali lijekove protiv akni jer postoji rizik od pojave ožiljaka.

Tretman se ne preporučuje trudnicama jer je u tom periodu koža puno osjetljivija. Također, u pojedinim slučajevima mikrodermoabraziju treba izbjegavati i kod dojenja zbog istog razloga.

Također, mikrodermoabrazija se ne preporučuje osobama:

 • s kožnim oboljenjima, atopijskim dermatitisom, neurodermitisom, psorijazom
 • koje su pod terapijom Roaccutane
 • koje imaju rak kože
 • koje su pod jakim terapijama lijekova
 • s otvorenim ranama i opekotinama
 • koje su nedavno bile na tretmanu kemijskog pilinga.

Mikrodermoabrazija – cijena

Cijena za jedan tretman mikrodermoabrazije u kozmetičkom salonu Epilderm iznosi HRK 400,00.

Mikrodermoabrazija kod kuće?

S pojavom novih preparata kao što su abrazivne kreme ili pilinzi koji najčešće sadrže kristale aluminijevog oksida i aparata za kućnu mikrodermoabraziju možda ste razmišljali o mikrodermoabraziji kod kuće.

Iako je moguće ovakvi kućni tretmani najčešće ne mogu ne mogu pružiti jednako dobar piling i rezultate koji se postižu profesionalnim aparatima za salonsku upotrebu.

PREGLEDAJTE CJENIK!

Poveznice

akne i ožiljci od akniblistav izgled kožeboredijamantna mikrodermoabrazijahiperpigmentacijakeratozenejednak tennekirurški lifting licaoštećenja od suncaproširene poresjajna i obnovljena kožasmanjena hiperpigmentacijasnažna mehanička eksfolijacijastimuliranje proizvodnje prirodnog kolagenatretman mikrodermoabrazijeublažavanje boraučinci mikrodermoabrazijezaglađivanje grube teksture kože
  Tretmani lica - Sve

Pošaljite nam poruku ili upit

 
*
*
*
* Polja označena zvjezdicom su obavezna