Depilacija u salonu vs. depilacija kod kuće – koje su vam opcije?

Depilacija u salonu vs. depilacija kod kuće – koje su vam opcije?

Neki depilaciju redovito prakticiraju cijele godine, nekima je ljeto znak za uzbunu. Kojoj god skupini pripadate sigurno ste spremni riješiti se dlačica i uskočiti u dugo iščekivane kratke hlačice, ljetne haljinice i bikinije.

U nastavku teksta donosimo vam neke od najčešćih metoda depilacije korištenih u salonima i kod kuće kako bismo vam olakšali pripremu za duge ljetne dane.

Depilacija u salonu

IPL trajno uklanjanje dlačica

Posljednjih godina IPL se nametnuo kao vrlo popularna metoda uklanjanja dlačica. Njena popularnost leži u tome što dlačice uklanja trajno i ostavlja vas mirnima na dugo, dugooo vrijeme.

Iako se ova vrsta tehnologije prije nije mogla koristiti ljeti, stalni razvoj donio nam je IPL metodu rafalne tehnologije.

Nova vrsta IPL-a u sebi imali patentirani apsorpcijski filter koji u sebi nema žuti spektar filtracije koji je ljeti opasan za potamnjelu kožu. Zahvaljujući rafalnoj svjetlosnoj tehnologiji sada je IPL tretman moguće odraditi i ljeti na preplanuloj koži.

Dovoljno je napraviti pauzu od sunca i ne izlagati tijelo sunčevoj svjetlosti tri dana prije tretmana.

Tretman je ugodan, bezbolan i kratko traje.

Depilacija voskom

Od ostalih tretmana uklanjanja dlačica s tijela prisutni i dalje su vrlo popularni tretmani depilacije voskom te hladna i topla depilacija.

Noviteti u formulama voska su kombinacije prirodne smole, pčelinjeg voska i biljnog praha. Na taj način omogućuje se dodatna njega kože i uklanjanje kraćih dlačica.

Kod depilacije voskom u salonu važno je da kada dolazite na depilaciju uklonite s dijela tijela koji depilirate razne losione i ulja, kao i ostatke zaštitnog faktora.

Prije samog tretmana važno je kožu prebrisati losionom prije depilacije namijenjenog tome da pokupi svu masnoću s kože koju tretiramo. Nakon toga na kožu nanosimo stopostotni talk kako bi tretirano područje posušili.

Ova je priprema jako važna kako ne bi dobili neželjene reakcije na koži.

Nakon depilacije na kožu nanose se umirujuća ulja, losioni ili gelovi namijenjeni njezi nakon depilacije.

Depilacija šećernom pastom

Kod izbora šećerne paste za depilaciju važno je naglasiti da je idealna šećerna pasta 100% prirodan proizvod koji sadrži samo medicinski šećer izvrsne kakvoće i ne lomi dlaku.

Takva šećerna pasta ne sadrži limunsku kiselinu koja može izazvati mrlje na koži.

Depilacija šećernom pastom manje je bolna od klasične depilacije voskom, a prednost je što se mogu ukloniti velike količine dlačica jednim potezom.

Također, šećerna pasta je prirodnog sastava tako da se svi ostaci nakon depilacije lako uklanjaju vodom. Dodatno, šećerna pasta je nježnija od voska tako da je manji rizik od iritacije tretiranog područja.

Priprema za depilaciju šećernom pastom ista je kao i kod depilacije voskom.

Kućna depilacija

Jedan od najčešćih oblika kućne depilacije je brijanje. Iako je brzo, nedostatak brijanja je to što dlačice ubrzo ponovno narastu, a u nedostatku opreza može doći i do bolnih porezotina.

Ukoliko se ipak odlučite za brijanje dlačica svakako koristite kremu ili gel za brijanje, koristite kvalitetnu i oštru britvicu, a nakon postupka svakako njegujte svoju kožu blagom kremom ili losionom za tijelo.

U svakom slučaju preporučili bismo druge načine depilacije ako se odlučite obaviti je u sigurnosti svoga doma. U većini drogerija sada su dostupne trake s voskom i šećerna pasta, no vosak je bolji odabir za početnike jer šećerna pasta zahtjeva određenu vještinu za rukovanje.

Ako se pak odlučite šećernu pastu svakako je bolji uzeti kupovnu nego je raditi doma zbog lakšeg rukovanja i uštede vremena. Kod kupovine šećerne paste u ljetnim danima preporuka je odabrati onu s oznakom “strog”. Takva pasta se neće otopiti na koži i lakše je s njom rukovati za vrijeme toplijih dana.

Prije depilacije potrebna je ista priprema kao i u salonu. Mjesto koje ćete tretirati dobro očistite i na njega nanesite talk.

Nakon depilacije doma preporučuje se koristiti umirujuća ulja bez dodataka parafina kako biste spriječili bio kakve kozmetičke reakcije. Preko ulja dobro je nanijeti aloe vera gel u tankom sloju i pustiti da se upije.

Također, preporučuje se njega kože hidratantnim proizvodima na bazi vitamina E, lipida i ceramida.

Taj dan nakon depilacije ne preporučujemo kupanje zbog osjetljivosti kože.

Što god odabrali kao rješenje svojih problema s dlačicama, nadamo se da će se to pokazati kao idealno rješenje za vas ovo ljeto.

PREGLEDAJTE CJENIK!

Poveznice

čupanja dlačicadepilacija šećernom pastomdepilacija voskomnajbolja tehnika depilacijeriješite se dlačicatop metode depilacije
  Blog o kozmetici - Sve

Pošaljite nam poruku ili upit

 
*
*
*
* Polja označena zvjezdicom su obavezna