Microneedling – što je i kako djeluje?

Microneedling – što je i kako djeluje?

Microneedling je zapravo vrsta mezoterapije koja se izvodi uređajem u obliku olovke na čiji se vrh stavlja jednokratna mikroiglica. Pomoću mikroiglica stvaramo mikro ubode na površinu kože čime potičemo prirodni proces obnavljanja kože.

Pen radi na principu vibracija, a prelazi se dio kože koji želimo tretirati. Uz pomoć mikroiglica koža se otvara i na taj način pospješava se prodiranje mezokoktela u kožu.

Pen na sebi ima i brzine kojima se određuje brzina vibracija mikroiglica.Postoji više vrsta mikroiglica (9, 12 , 36, 42), a koja mikroiglica će se koristiti ovisno o kojem je problemu na koži riječ.

Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, microneedling ima poseban vertikalni kut uboda koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu te time smanjuje mogućnost oštećenja kože.

Microneedling – što je i kako djeluje?

Microneedling – čemu služi?

Primarna primjena microneedling terapije je za pomlađivanje kože i vraćanju njene elastičnosti, no može se uspješno koristiti za tretiranje i ublažavanje stanja kao što su:

 • ožiljci od akni
 • hiperpigmentacija
 • bore
 • proširene pore
 • neujednačen ten.

Istraživanja su pokazala da se microneedling terapija ipak najviše koristi u borbi protiv ožiljaka od akni.

Istraživanje iz 2009. godine objavljeno u časopisu Journal Cutaneous and Aesthetic Surgery pokazalo je kako je čak 72% ispitanika s različitim stupnjevima ožiljaka od akni bilo vrlo zadovoljno rezultatima microneedling terapije.

Druga najraširenija primjena odnosi se na pomlađivanje kože i uklanjanje bora. U studiji objavljenoj 2005. godine objavljenoj 2005. u časopisu International Journal of Dermatology promatrani su ispitanici koji su prošli 6 tretmana microneedling terapije kroz 3 mjeseca.

Čak 80-90% ispitanika bilo je zadovoljno vezanim uz pomlađivanje kože.

Kako izgleda microneedling tretman u Epildermu?

U Epildermu su razvili tijek tretmana koji donosi najbolje rezultate i ima najpozitivniji učinak na vašu kožu.

Tretman se sastoji od:

 • dvostrukog čišćenja (hidrofilno ulje + odgovarajući čistač)
 • enzimskog pilinga ili kemijskog pilinga
 • tretmana microneedling penom uz primjenu mezokoktela
 • primjene biocelulozne maske (hijaluron, peptidi, ceramidi)
 • toniziranja kože
 • nanošenja hidratantne kreme
 • nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom i mineralnog pudera po potrebi.
Microneedling – što je i kako djeluje?

Kako djeluje microneedling?

Kao što smo spomenuli temelj microneedlinga su mikroiglice koje otvaraju kožu i na taj način pospješavaju prodiranje mezokoktela u kožu.

Osim unošenja mezokoktela u kožu blage ozlijede koje stvaramo na koži potiču ju na stvaranje novog kolagena.

Kolagen je esencijalni protein koji, uz svoja druga djelovanja, pridonosi mladenačkom izgledu, a koži osigurava elastičnost i zaglađenost.

Proizvodnja kolagena smanjuje se s godinama, a to se prvo primjećuje na našoj koži. Ona postaje suha i osjetljiva, dobiva sivi ten i na njoj se stvaraju fine linije i bore. Sve to dovodi do umorna izgleda kože i cijelog lica.

Za značajne rezultate microneedlinga preporučuje se odraditi minimalno 4 tretmana.

Njega kože nakon microneedling tretmana

Iako se microneedlingom oštećuje površinski sloj kože već sljedeći dan se možete vratiti uobičajenim aktivnostima. U nekim slučajevima može se pojaviti crvenilo i otok kože, ali oni najčešće nestaju u roku od 2 do 4 dana.

Ukoliko želite prikriti crvenilo puderom preporučuje se korištenje laganih i hidratizirajućih pudera ili bb kreme.

Nakon tretmana potrebno je obratiti posebnu pažnju na njegu kože. To uključuje obvezno nanošenje kreme za sunčanje (SPF 30 ili više) kada izlazite van i obilnu upotrebu hidratantne kreme kod kuće.

Preporučuje se izbjegavati izbjegavajte abrazivne proizvode koji sadrže alkohol i pilinge, teretane, saune i izlaganje direktnom suncu.

Tko ne bi trebao raditi microneedling tretman?

Microneedling terapija ne preporučuje se:

 • trudnicama
 • osobama s kožnim bolestima kao što su psorijaza i ekcem
 • osobama na kemoterapiji ili radioterapiji
 • osobama s otvorenim rana i infekcijama na licu.

Microneedling – cijena

U Epildermu microneedling tretman obavljamo po cijeni od 650,00 HRK.

Microneedling kod kuće?

Microneedling kod kuće ne odnosi se na uređaj koji smo spomenuli za upotrebu u salonu nego najčešće na uređaje pod nazivom dermarolleri.

To je, u stvari, mali valjak s iglicama koji se s fiksnom dužinom iglica najčešće od 0.5 mm koje probadaju kožu.

Redovitom njegom dermarollerom za kućnu primjenu stimuliraju se stanice kože da brže obnavljaju epidermis i potiču stvaranje novog kolagena. Na taj način povećava se debljina i čvrstoća gornjeg sloja kože, koža postaje otpornija na vanjske utjecaje te tako postiže puniji i mlađi izgled zdravog sjaja.

Iako mogu biti dobri za kožu kućne varijante microneedlinga nemaju ni približno kao tretmani pod kontrolom stručnjaka. Kućni dermarolleri ne „probadaju“ kožu dovoljno duboko i samim time ne mogu postići jednako dobar učinak.
Ako ste zainteresirani za microneedling tretman, ali niste sigurni je li to pravi tretman za vas kontaktirajte nas i odgovorit ćemo na sva vaša pitanja.

PREGLEDAJTE CJENIK!

Poveznice

borba protiv ožiljaka od akniborehiperpigmentacijamikro ubodi na površini koženeujednačen tenožiljci od aknipomlađivanje kožepotičemo prirodni proces obnavljanja kožeproširene poreuklanjanje bora
  Blog o kozmetici - Sve

Pošaljite nam poruku ili upit

 
*
*
*
* Polja označena zvjezdicom su obavezna