Radiofrekvencija lica – pouzdani tretman za pomlađivanje i bolji izgled lica

Radiofrekvencija lica – pouzdani tretman za pomlađivanje i bolji izgled lica

Radiofrekvencija lica je sad već dobro poznati tretman koji svojim djelovanjem učvršćuje, zateže i podiže kožu bez potrebe za invazivnim kirurškim zahvatima.

Radiofrekvencija zagrijava površinske i dubinske slojeve kože što poboljšava metabolizam stanica i cirkulaciju, povećava mišićni tonus i elastičnost tkiva te aktivira fibroblaste i potiče stvaranje novog kolagena.

Kako točno izgleda taj proces?

Visokofrekventni radiovalovi zagrijavaju molekule vode u tkivu, a dobivena energija stimulira fibroblaste na proizvodnju novih molekula kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.

Radiofrekvencija lica – rezultati

Tretman radiofrekvencije na licu se koristi za:

 • brzo i bezbolno pomlađivanje kože
 • zatezanje opuštene kože
 • uklanjanje sivila i umora
 • smanjivanje bora
 • regeneraciju tkiva i kože
 • uklanjanje ožiljaka od akni

Radiofrekvencijom se može povoljno utjecati i na smanjenje podbratka, podizanje očnih kapaka te smanjenje jastučića ispod očiju.

Osim vidljivih rezultata radiofrekvencija pozitivno utječe na svaku stanicu vašeg lica. Omogućuje bolju apsorpciju hranjivih tvari iz krvotoka, povisuje sadržaj kisika u krvi, potiče organizam na odbacivanje otpadnog materijala i potiče izgradnju novih tkiva.

Nadalje, prevenira formiranje nekorisnih mineralnih tvari u stijenkama vena i arterija.

Radiofrekvencija lica – prije i poslije

Kao što smo spomenuli radiofrekvencija vrlo uspješno osvježava i pomlađuje lice, a ‚već nakon prvog tretmana možete vidjeti pozitivne promjene u vidu zategnutije i sjajnije kože.

Rezultati će izostati ukoliko postoji značajna količina viška kože (na primjer, kod starijih pacijenata). Rezultati neće izostati, ali neće pokazati dovoljno značajno poboljšanje koje bi opravdalo radiofrekvenciju.

Kako izgleda tretman radiofrekvencije lica?

Radiofrekvenciju je moguće primijeniti na područje oko očiju, obraze, čelo područje vilice i vrat.

Tretman započinje konzultacijama s terapeutom o tome na kojim dijelovima lica želite primjenu radiofrekvencije te što možete očekivati od tretmana.

Nakon toga radi se temeljito čišćenje kože na cijelom licu ili odabranim dijelovima.

Nakon što je lice očišćeno na njega se nanosi vodljiv gel koji poboljšava prodiranje topline u kožu i pospješuje rezultate tretmana.

Sljedeći korak je primjena aparata za radiofrekvenciju koji zagrijava kožu i osigurava prethodno navedene rezultate.

Po završetku tretmana na lice se nanosi hidratantna krema sa zaštitnim faktorom kojom se nadomješta vlaga i štiti koža.

Oporavak od tretmana

Radiofrekvencija lica ne zahtjeva nikakav posebni oporavak. odmah nakon tretmana možete se vratiti uobičajenim aktivnostima.

Kako biste izbjegli oticanje ili crvenilo kože preporučuje se neposredno nakon tretmana koristiti hidratantnu kremu.

Ukoliko se crvenilo i oticanje ipak pojave trebali bi nestati nakon 36 sati. U slučaju da imate osjetljiviju kožu i brinu vas moguće alergijske reakcije najbolje se posavjetovati sa svojim terapeutom kako biste utvrdili uzroke jače reakcije na tretman.

Trajnost rezultata radiofrekvencije lica

Iako su promjene vidljive već nakon prvog tretmana radiofrekvencije preporučuje se 6 tretmana u razdoblju od 3 tjedna. S obzirom da proizvodnja kolagena zahtjeva neko vrijeme, moći ćete pratiti poboljšanje stanja kože do čak tri mjeseca nakon završetka tretmana.

No, najbolje se odlučiti na ponavljanje tretmana nakon njegova završetka kako biste dugotrajno održali postignute rezultate. Idealno bi bilo ponoviti tretman radiofrekvencije svaka 4 do 6 tjedana.

Uz ovakvo održavanje rezultati radiofrekvencije mogu trajati i do dvije godine, a najbolje se vide na pacijentima u srednjim tridesetim, četrdesetim, pedesetim i šezdesetima godinama.

Radiofrekvencija lica – kontraindikacije

Tretmani na principu radiofrekventne struje su već godinama sastavni dio kozmetičke industrije i dokazano su sigurni, bez posljedica na zdrav organizam.

Tretmani radiofrekvencije lica ne preporučuju se:

 • pacijentima s ugrađenim električnim uređajima (kao što su, na primjer pacemakeri, srčani ventili, metalni implantati i slično) jer valovi aparata mogu omesti rad uređaja ili dovesti do zagrijavanja metala
 • trudnicama i dojiljama
 • osobama s trombozom ili tromboflebitisom
 • osobama koje imaju rak
 • osobama koje boluju od dijabetesa
 • osobama s autoimunim bolestima
 • osobama s keloidnim ožiljcima
 • u slučaju uzimanja antikoagulantnih i fotosenzitivnih lijekova
 • u slučaju nedavnog kožnog pilinga.

Radiofrekvencija lica kod kuće?

Kao i slučaju gotovo svih donedavno salonskih tretmana na tržištu su se pojavili i uređaji za radiofrekvenciju lica kod kuće.

Ovi uređaji također osiguravaju rezultate u određenoj mjeri, ali oni nisu jednake jakosti kao uređaji koji se koriste u profesionalnim kozmetičkim salonima stoga dobivate slabije i manje dugotrajne rezultate.

Radiofrekvencija lica – cijena

U kozmetičkom salonu Epilderm tretman radiofrekvencije lica možete pronaći po cijeni od 300,00 HRK za polusatni tretman, a cijene se mogu kretati i do 500,00 HRK.

Zašto se odlučiti za radiofrekvenciju?

 1. Ugodna i neinvazivna terapija
  Radiofrekvencija lica ugodan je i potpuno bezbolan tretman koji ne zahtijeva oporavak. Po završetku terapije vraćate se svojim svakodnevnim obvezama.
 2. Sigurna za sve tipove kože
  S obzirom na njen neinvazivan karakter radiofrekvencija lica prikladna je za sve tipove kože.
 3. Brza i učinkovita
  Rezultati radiofrekvencije vidljivi su već nakon prvog tretmana, a rezultati serije tretmana mogu trajati i do 2 godine.

Poveznice

aktivira fibroblastebrzo i bezbolno pomlađivanje kožepoboljšava metabolizam stanicapodizanje očnih kapakapotiče stvaranje novog kolagenapovećava elastičnost tkivapovećava mišićni tonusregeneraciju tkiva i kožesmanjenje jastučića ispod očijusmanjenje podbratkasmanjivanje borauklanjanje ožiljaka od akniuklanjanje sivila i umorazatezanje opuštene kože
  Blog o kozmetici - Sve

Pošaljite nam poruku ili upit

 
*
*
*
* Polja označena zvjezdicom su obavezna