Stigla je jesen i kreće sezona kemijskih pilinga

Kemijski pilinzi su neophodni za našu kožu. To su kemijski agensi koji se nanose na kožu kao bi potaknuli eksfolijaciju. Eksfolijacijom uklanjamo mrtve slojeve na koži tzv. čistimo keratinski sloj. Zahvaljujući kemijskim pilinzima koji potiču kožu na obnavljanje na površinu izlazi mlada koža koja dopušta bolji protok aktivnih sastojaka u kožu.Koža je sama po sebi polupropustan organ te nakon kemijskog pilinga još više postaje propusnija. Upravo tu je ključan preparat koji nanosimo na kožu u tom trenutku. Sam efekt taj je vidljiv, jer daje blistav izgled koži „glow look” Važno je da su kemijski spojevi čisti i da nemaju u sebi sivu listu sastojaka.

Omjeri koncentracije i bioaktivnosti kemijskih pilinga ključan su faktor za rješavanje različitih stanja na koži. Kemijski pilinzi koje koristimo u kozmetičkom salonu sadrže max. 30% koncentracije kiseline. Ti omjeri uspješno su se pokazali kod problematika hiperpigmentacije, masne kože, upalnih akni, neujednačen ten, bore, ožiljci od akni.

U kemijskim pilinzima osim kiselina dodani su aktivni sastojci poput hijalurona, antioksidanata, peptida. Svi zajedno djeluju na staničnu obnovu kože, potiču stvaranje fibroblasta koji stimulira proizvodnju kolagena, djeluje na sintezu kolagena i elastina dajući koži zategnut izgled. Zahvaljujući propusnosti kože utječu na omjer vlage i masnoće, smanjuju prekomjerno mašćenje. Imaju antioksidativno djelovanje i inhibiraju djelovanje tirozinaze, enzima koji sudjeluje u melanogenezi. Izaziva homogenu disperziju melanina tako pomaže u otklanjanju neželjene hiperpigmentacije.

Kemijski pilinzi su uglavnom potječu iz skupina alfa hidroksilnih AHA i beta hidroksilnih BHA kiselina. Kiseline koje upotrebljavao su glikolna, mliječna, salicilna, trikloroctena TCA.

  • Mliječna kiselina je za umornu, dehidriranu kožu i kožu zahvaćenu hiperpigmentacijom.
  • Glikolna kiselina neujednačen ten, bore,fotostarenje, beživotna i opuštena koža.
  • Salicilna kiselina masna koža, upalni procesi, prevencija izbijanja novih akni, ožiljci.
  • TCA hiperpigmentacija, akne, ožiljci, proširene pore.
Stigla je jesen i kreće sezona kemijskih pilinga

Izvođenje tretmana

Kod samog izvođenja tretmana prilikom nanošenja samog kemijskog pilinga normalna je reakcija na koži peckanje i crvenilo, nakon što se neutraliziraju i otklone ostaci kemijskog pilinga stanje se normalizira na lice se nanosi umirujuća hidratantna maska i hidratizirajući i obnavljajući serumi.

Nakon 2-3 dana slijedi proces ljuštenja. Postupak se ponavlja svakih 7 dana u serijama od 4 do 6 puta ovisi o problematici koju rješavamo. Ključan faktor je kućna njega koja mora biti prateća uz seriju pilinga. Uglavnom kemijski pilinzi odabranih brendova imaju odgovarajuću kućnu njegu.

Intense pulse light IPL i kemijski piling

Ovo su dva snažna estetska tretmana koji su savršeni u dobro postavljenoj sinergiji. IPL metodom uspješno se također tretiraju problem koje tretiramo i kiselinama.

Ukoliko se odlučimo na ovakav potez potrebno je najprije napraviti IPL tretman i nakon mjesec dana krenuti s kemijskim pilingom. Ova kombinacija uspješno se pokazala kod hiperpigmentacije i upalnih procesa akni.

Stigla je jesen i kreće sezona kemijskih pilinga

Microneedling i kemijski piling

Fantastična kombinacija inovativna metoda dva tretmana u jednom. Ovom metodom potičemo obnavljanje dermisa. Potiče stanični turn over i djeluje na fibroblaste koji potiču stvaranje kolagena. Kombinacija ova dva tretmana se uspješno pokazala kod rješavanja ožiljaka od akni. Zahvaljujući stvaranju kolagena na propaloj koži OŽILJCI Postaju plići i nevidljivi. Ovi tretmani se ponavljaju jednom mjesečno.

Stigla je jesen i kreće sezona kemijskih pilinga

Kontraindikacije kemijskog pilinga

Trudnoća, period laktacije, kronična kožna oboljenja, herpes u aktivnoj fazi, alergije na aspirin i salicilate, akutne infektivne bolesti.

U Epildermu upotrebljavamo od kemijskih pilinga Dermalogica pro power peel i Sepai alfa beta peel.

PREGLEDAJTE CJENIK!
  Blog o kozmetici - Sve

Pošaljite nam poruku ili upit

 
*
*
*
* Polja označena zvjezdicom su obavezna