Puder obrve - što su i zašto se odlučiti za njih | Epilderm

Puder obrve su novija metoda mikropigmentacije obrva. Puder obrvama na licu se postiže suptilan efekt promjene bez straha od preizraženih obrva. 

Puder obrve rade se mašinicom, za razliku od poznatog klasičnog iscrtavanja koji se radi ručno, a jedna su od idealnijih metoda unosa pigmenta u kožu. Mašinicom se kontrolira unos pigmenta u kožu, jednako se raspoređuje njegova količina i dubina unosa.

Ova jedinstvena tehnika mikropigmentiranja ne ostavlja ožiljke niti uzrokuje neželjene promjene pigmenta (sive ili čak crvene obrve).

Dok se iscrtavanjem dobiva efekt prirodnih dlačica, puder tehnikom postiže se  izgled blago osjenčanih, našminkanih obrva, kao da smo kistom i sjenilom zasjenčali obrve.

puder obrve

Koje su prednosti puder obrva?

Puder obrve imaju 2 najznačajnije prednosti zbog kojih se isplati odlučiti za njih. 

Vrlo su pogodne za aplikaciju na masnu kožu, a i manje su invazivne od klasičnog iscrtavanja obrva. Nakon nekog vremena koža se može zasititi klasičnog iscrtavanja i prestati dobro primati pigment – to se neće dogoditi s puder obrvama. 

Nadalje, polutransparentno i lagano sjenčanje osigurava prirodan izgled obrva, pigment s vremenom ne blijedi, nema neprirodnih i grubih kontura obrva, a trajnost im je jedna do dvije godine. Dodatno, trajnost obrva ovisi o njezi kože, tipu kože te dobi klijenta.

Za koga su puder obrve dobro rješenje?

Puder obrve preporučuju se svima koji preferiraju punije i trajnije obrve, a istovremeno žele lijepo zaobljene i blago definirane obrve.

Kao što je već spomenuto, preporučuju se osobama  s masnom  i zrelom kožom, a pogodne su i za one koji provede puno vremena na suncu ili se svakodnevno šminkaju. 

Puder obrve namijenjene su za sve starije od 20 godina.

puder obrve prije i poslije

Kome se ne preporučuje tretman puder obrva?

Postoji par stanja kod kojih se ne preporučuje raditi tretman puder obrva:

  • za vrijeme trudnoće i dojenja
  • ako pijete lijekove kao što su antibiotici, Roakutan ili bilo koji drugi koji može uzrokovati promjene na koži
  • za vrijeme kemoterapije, čak i duže vrijeme nakon posljednjeg tretmana.

Kako izgleda postupak tehnike puder obrva?

  1. Mjerenje lica – simetrična ravnoteža

Prije početka tretmana puder obrva potrebno je nacrtati idealan oblik za lice stoga se svakom klijentu pristupa individualno.

Specijalnom spravicom i koncem označe se ključne točke na obrvama. Točke spajamo posebnom olovkom i dobijemo idealan oblik. Kada je klijent zadovoljan oblikom i spreman za tretman nanosi se anestetska krema. Važno je naglasiti da boli nema zahvaljujući specijaliziranim anestetskim kremama za pigmentiranje.

  1. Izbor pigmenta

Važno je uskladiti boju pigmenta s prirodnim pigmentima kod klijenta ( boja kose, boja tena, boja očiju). 

Vrlo je bitno da su pigmenti prirodnog podrijetla, odnosno mineralni pigmenti. Mineralni pigmenti  ne izazivaju alergije, ne sadrže azzo boje i daju prirodan izgled obrvama.

  1. Sjenčanje obrva

Sjenčanje obrva odrađuje se mašinicom sličnoj onoj za tetoviranje, ali manje agresivani i pigment se na aplicira tako duboko u kožu. 

Cijeli tretman traje dva sata.

puder obrve postupak

Nakon tretmana 

Nakon tretmana boja obrva izgleda puno tamnije nego što će biti nakon procesa regeneracije i ljuštenja pigmentiranog djela obrve. Proces regeneracije traje od 4 do 7 dana ovisi o starosnoj dobi klijenta. Potpuno vrijeme oporavka kože je 15 dana.

Važno je za vrijeme regeneracije kože upotrebljavati specijalnu kremu na bazi vitamina E. Vitamin E stvara zaštitni film i zatvara pigment u kožu.

Nakon 4 tjedna vrši se tretman korekcije i popunjava pigment do kraja te se definira konačan oblik.

Trajnost puder obrva

Trajnost puder obrva ovisi o starosnoj dobi, tipu i njezi kože:

  • zrela kože do 3 godine 
  • mlada koža 20 – 30 godina do 1,5 godine
  • masna mlada koža do 1 godine

Želite se naručiti napraviti puder obrve, ali niste sigurni koja metoda je za vas i kako bi na vama izgledalo? Naručite se na konzultacije kod našeg specijalista za obrve!

Open chat
1
Bok!!!
Kako Vam možemo pomoći?