Nove generacije čišćenja lica

Da bi se posvetili više njezi kože nakon blagdana i opuštenosti s hranom najidealnije je napraviti tretman čišćenja lica. U zimskim mjesecima kada unosimo u organizam masniju, hranu boravimo u zatvorenim grijanim prostorijama, na koži lica primjećujemo promjene. Primijeti se suhoća, zategnutost, pojačana prisutnost nečistoća, pojava hiperpigmentacije.

Zato je idealno ako smo odlučili pripaziti na prehranu posvetiti se i koži lica te napraviti tretman čišćenja lica u kozmetičkom salonu. Nove generacije tretmana čišćenja lica su kombinacija estetskih tehnika i klasičnog tretmana.

Tretman je uvijek najbolje krenuti s dvostrukim čišćenjem. Kombinacija hidrofilnih ulja ili balzama koji jedino uklanjaju površinske masnoće i nečistoće s lica, nakon čega na lice nanosimo odgovarajući čistač prema stanju lica.

Eksfolijacija kože lica određuje se nakon sto se pregledom lica utvrdi stanje na licu. Eksfolijacija može biti mehanička, enzimska ili kemijska. Osim preparativnih eksfolianata za lice u eksfolijaciju može se uključiti i mokro ili suha mikrodermoabrazija, i ultrazvučna špatula.

Ekstrakcija nečistoća može biti ručna i novije tehnike ekstrakcije ultrazvučnom špatulom i vakuumskim infuzijama u koje su dodani različiti serumi za omekšavanje kože. Može se više tehnika koristiti istovremeno ako stanje to zahtjeva. Nakon svih vrsta ekstrakcija lice je potrebno dezinficirati. Najpopularnija metoda dezinfekcije lica je visoka frekvencija, zahvaljujući sondi koja je punjena plinom argonom u kontaktu s kožom oslobađa kisik, što prirodno uništava bakterije, smiruje upale, regulira proizvodnju sebuma.

Nove generacije čišćenja lica

Limfna drenaža i masaža lica

Usprkos svim tehnološkim dostignućima masaža lica je i dalje najpopularnija metoda opuštanja lica. Masaža lica ima više faktora potiče cirkulaciju i dolazi do stanične izmjene, obogaćuje kožu kisikom dajući joj svjež i odmoran izgled opušta mišiće na licu podiže ih i daje zategnut izgled. Limfnom drenažom potiče se pročišćavanje kože lica o toksina poseban naglasak limfne drenaže je kod manjih i aknoznih stanja na licu.

Hidratacija i hranjenje lica

Ovim djelom tretmana utječe se na stanja na licu. Zahvaljujući visoko aktivnim sastojcima seruma i mezokoktela poboljšavamo strukturu kože. Proizvodi se mogu aplicirati samostalno i uz pomoć tehnoloških uređaja virtualna terapija, ultrazvučna špatula, ultrazvuk, nanoneedling.

Maska i pakung za lice

U zimskom periodu važno je da maske osim sto djeluju na stanja na licu djeluju i aromaterapeutski i opuštajuće. Popularan naziv multimasking u ovom slučaju je prihvatljiv jer na različite zone lica nanosimo i različite maske. Tako djelujemo na problematiku stanja na licu, a ostale dijelove poput vrata i dekoltea hranimo, hidratiziramo aromatičnim maskama.

Završetak tretmana

Toniziranje je obavezno da bi što bolje aktivni sastojci djelovali, hidratacijski serum i krema sa zaštitnim faktorom. Prema želji klijenta na lice se može nanijeti i puder mineralnog podrijetla koji stvara zaštitu licu od vanjskog utjecaja.

Za kraj možemo napisati da je tretman čišćenja lica jedan cjelovit tretman preporučen svima i svim dobnim skupinama.

Poveznice

dvofazno čišćenje licadvostruko čišćenje licahidratacijski serum za licekrema za lice sa zaštitnim faktoromlimfna drenaža licamasaža licamaska i pakung za licenjega kože tijekom zimenjega kože ziminjega lica zimišto je dvostruko čišćenje licatoniziranje lica
  Blog o kozmetici - Sve

Pošaljite nam poruku ili upit

 
*
*
*
* Polja označena zvjezdicom su obavezna